Δήμος Χαλκηδόνος


Άδενδρο

Το Άδενδρο ανήκε διοικητικά στον πρώην Καποδιστριακό Δήμο Χαλκηδόνας. Αποτελεί εξέλιξη αρχαίου οικισμού της Βοττιαίας και είναι χτισμένο ανάμεσα στους ποταμούς Λουδία και Αξιό 다운로드. Στη διάρκεια της Τουρκοκρατίας ονομαζόταν Κιρτζιλάρ («χέρσα περιοχή») μέχρι το 1927, οπότε και μετονομάστηκε σε Άδενδρον 검도 동영상.
Ιστορικά οι κάτοικοι αποτελούνταν από αυτόχθονες, από λίγους Βλάχους που ήρθαν στην περιοχή στο τέλος του 19ου αιώνα, καθώς και από πρόσφυγες του 1922 περιοχών της Μικράς Ασίας και Θράκης 달려라 방탄 다운로드. Κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο αποτελούσε κέντρο διακίνησης προϊόντων και εμπορευμάτων λόγω του Σιδηροδρομικού Σταθμού που υπήρχε και υπάρχει 다운로드. Οι κάτοικοι παρουσίασαν μεγάλη ευμάρεια, λόγω των πρόσφορων εδαφών του Δέλτα, από την καλλιέργεια της γης 옛날사진관 폰트 다운로드.
Κατά την απογραφή του 2011 είχε 2.073 κατοίκους. Σήμερα είναι έδρα δημοτικού διαμερίσματος στο νέο Δήμο Χαλκηδόνος και έχει (1) Δημοτικό σχολείο, (1) Παιδικό Σταθμό, (1) Νηπιαγωγείο και (1) Γυμνάσιο-Λύκειο 훈민정음 뷰어 2007 다운로드. Τέλος, στο Άδενδρο λειτουργεί ο ομώνυμος Σιδηροδρομικός Σταθμός. Βρίσκεται βόρεια της κατοικημένης περιοχής και άνοιξε στις 9 Σεπτεμβρίου 2007, μαζί με τον προαστιακό σιδηρόδρομο Θεσσαλονίκης 다운로드. Ο σταθμός εξυπηρετείται από τον προαστιακό σιδηρόδρομο προς Λάρισα, Έδεσσα και Θεσσαλονίκη 다운로드.

Add a comment

You must be logged in to comment.