Δήμος Χαλκηδόνος


Αρχαιολογικός Χώρος Κουφαλίων

Η Μικρή Τούμπα

Η τούμπα έχει ύψος πέντε μέτρων και βρίσκεται σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από τα Κουφάλια c# 서버 파일. Έχει σχηματιστεί από τις επιχώσεις οικισμού της Νεότερης Νεολιθικής και της Εποχής του Χαλκού 한글 베이직 다운로드.

Τούμπα Ταβάς

Θεωρείται ότι είναι η αρχαία πόλη Ίχναι και βρίσκεται στο δρόμο από Χαλκηδόνα προς Κουφάλια 기트허브. Έρευνες της μορφολογίας του εδάφους έδειξαν ότι στην αρχαιότητα η θέση της ήταν κοντά σε θάλασσα 스텔라 브라우저 유튜브 다운로드. Η περιοχή κατοικούνταν από τη Νεότερη Νεολιθική-Πρώιμη Εποχή του Σιδήρου μέχρι και τους ρωμαϊκούς χρόνους 다운로드. Οι τάφοι που ανακαλύφθηκαν τυχαία το 1985 σε απόσταση 400μ. θεωρούνται μέρος του νεκροταφείου του οικισμού 다운로드.

Τούμπα Λιβαδίτσας

Βρίσκεται βόρεια των Κουφαλίων σε απόσταση 1,2χλμ 요가 영화 다운로드. και είναι προϊστορικός οικισμός της Μέσης και της Ύστερης Εποχής του Χαλκού. Διακρίνονται δάπεδα, τοίχοι κτισμάτων, λείψανα κτιρίων, καθώς και τμήματα κατεστραμμένου μωσαϊκού παλαιοχριστιανικών χρόνων

Ταφικός τύμβος στη θέση Διπλές Πόρτες

Ι.Ν 크롬 브라우저에서 유튜브 동영상 다운로드. Αγίου Αθανασίου στα Κουφάλια

Οι παραπάνω αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία είναι αναγνωρισμένοι από τη Γενική διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής κληρονομιάς-Εφορεία Αρχαιοτήτων Περιφέρειας Θεσσαλονίκης 갤럭시 s3 유심.

Add a comment

You must be logged in to comment.