Δήμος Χαλκηδόνος


Βαθύλακκος

bathilakkos

Η εκκλησία του Αγίου Νικολάου, η κατασκευή της οποίας χρονολογείται από το δεύτερο μισό του 18ου αιώνα 네버윈터나이츠.

Σύμφωνα με γραπτές μαρτυρίες η περιοχή είχε κατοικηθεί ήδη από τα μέσα του 19ου αιώνα, ίσως και νωρίτερα 다운로드. Επί Τουρκοκρατίας ονομαζόταν Κατήκιοϊ ή Καδήκιοϊ, επειδή πιθανότατα ήταν έδρα του τοπικού δικαστή (Καδή ή Κατή) 다운로드. Η ελληνική ονομασία «Βαθύλακκος» δεν έχει εξακριβωθεί πότε άρχισε να χρησιμοποιείται, αλλά μάλλον αποκτήθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα, διότι από γεωμορφολογική άποψη είναι σαν βαθύς λάκκος που βρίσκεται μεταξύ λόφων lg전자 서비스센터.

Η περιοχή ελευθερώθηκε το 1912 από τους Τούρκους και προσαρτήθηκε στην Ελλάδα το 1913 με τη συνθήκη του Βουκουρεστίου 블랙핑크 뚜두뚜두 mp3. Το 1918 συμπεριλήφθη στην κοινότητα Μπουγαριέβου που αργότερα μετονομάστηκε σε κοινότητα Καραβίας (σημερινή Νέα Μεσήμβρια), στην οποία εξακολουθούσε να υπάγεται έως το 1930 드래곤 둥지 다운로드. Το 1921 υπήρχαν λίγες οικογένειες Ελλήνων από τη Βόρεια και Ανατολική Θράκη και είχε ιδρυθεί διτάξιο Δημοτικό Σχολείο 다운로드.

Μετά τη «Μικρασιατική Καταστροφή του ΄22» και μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1920 πρόσφυγες από το Σεβντίκιοϊ της Σμύρνης κυρίως (περίπου 150 οικογένειες), αλλά και από άλλες περιοχές της Δυτικής Μικράς Ασίας, όπως το Αλή-Αγά και το Αράπ-Τσιφλίκ Μενεμένης, το Κολ-ντερε Μαγνησίας, το Τσεσνίρ Προύσας, τη χερσόνησο της Ερυθραίας κ.α 다운로드. αφού περιπλανήθηκαν σε διάφορα μέρη της Ελλάδος κατέληξαν στο Βαθύλακκο.

Ερχόμενοι αντίκρισαν έναν τόπο αφιλόξενο, ακαλλιέργητο, γεμάτο αγκύλες (σύμφωνα με μαρτυρίες των παλαιοτέρων) 다운로드. Ας σημειωθεί, ακόμη, ότι οι παλαιοί κάτοικοι είχαν, ήδη, εγκαταλείψει τον οικισμό, πριν τον ερχομό των προσφύγων, αφήνοντας πίσω μερικά πλινθόκτιστα σπίτια 휴먼옛체 폰트 다운로드. Επιπροσθέτως, υπήρχαν και μερικές παράγκες, που είχαν εγκαταλειφθεί από στρατιωτικούς μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και η εκκλησία του Αγίου Νικολάου, που αποτέλεσε τον πυρήνα του νέου προσφυγικού οικισμού και σύμφωνα με αρχαιολογικές μελέτες χρονολογείται από το 2ο μισό του 18ου αιώνα.

Το στοιχείο που τους προσέλκυσε ήταν το ιδανικό κλίμα που ευνοούσε την καπνοπαραγωγή, η οποία αποτελούσε την κύρια ασχολία των περισσοτέρων και συνέβαλλε στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου για πολλές δεκαετίες.
Σήμερα ο Βαθύλακκος υπάγεται στο νέο Καλλικρατικό Δήμο Χαλκηδόνος και σύμφωνα με την απογραφή του 2011, αριθμεί 2316 κατοίκους.

Πηγή: Μορφωτικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Σμυρναίων – Μικρασιατών Βαθυλάκκου

 

Add a comment

You must be logged in to comment.