Δήμος Χαλκηδόνος


Δελτία Τύπου

 1. Ανακοίνωση για την διακοπή της κυκλοφορίας στην ΤΚ Ελεούσας

  Μετά από επιστολή που λάβαμε, ενημερώνουμε τους δημότες μας ότι αύριο Τρίτη 16/01/2018 από τις 08.30 πμ έως τις 12:30 μ.μ, κρίνεται απαραίτητη η διακοπή της κυκλοφορίας στην έξοδο της ΕΟ Θεσσαλονίκης-Γιαννιτσών προς τον οικισμό της Ελεούσας. Η κυκλοφορία των οχημάτων από και προς τον οικισμό Ελεούσα, την ώρα της διακοπής θα διεξάγεται μέσω Χαλκηδόνας και Κουφαλίων. Σύμφωνα με την επιστολή της εταιρείας γνωστοποιείται επίσης ότι στην περιοχή θα τηρηθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας που προβλέπονται από την Ελληνική Νομοθεσία για την ασφάλεια των εργαζομένων καθώς και των περιοίκων. Παρακαλούμε για την κατανόησή σας. Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 2394 309 003 και 6940 465 377.
 2. ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΥΠΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΟΥ Ν.4483/2017 ΜΕΧΡΙ 28/2/2018

  Με το άρθρο 41 του Νόμου Ν. 4508/17 (ΦΕΚ 200/22.12.2017 τεύχος Α’) καθορίζεται, ότι «Η προθεσμία του άρθρου 52 παρ. 3 του ν. 4483/2017 (Α’107) για την υποβολή αίτησης υπαγωγής σε ρύθμιση οφειλών προς Ο.Τ.Α. α’ βαθμού και νομικά πρόσωπα αυτών, παρατείνεται από τη λήξη της μέχρι την 28η Φεβρουαρίου 2018, στις περιπτώσεις δήμων που είτε τελούσαν κατά την έναρξη την προθεσμίας είτε κηρύχθηκαν μέχρι τη λήξη αυτής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 3013/2002 (Α’ 102).»   Δεδομένου ότι, ο Δήμος Χαλκηδόνος εξακολουθεί να τελεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης (Απόφαση 8722/5-12-17 του Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας ΥΠΕΣ), αυτό πρακτικά σημαίνει ότι, οι πολίτες που έχουν οφειλές προς το Δήμο Χαλκηδόνος, οι οποίες βεβαιώθηκαν μέχρι και 30/9/2017, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για ένταξη στην ανωτέρω ρύθμιση μέχρι τις 28/2/2018.   Οι οφειλές μπορούν να ρυθμίζονται και να καταβάλλονται με απαλλαγή κατά ποσοστό από τις προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής, καθώς και από τα πρόστιμα λόγω εκπρόθεσμης υποβολής ή μη...
 3. Προσωρινή διακοπή έκδοσης πιστοποιητικών από 15 έως 19 Ιανουαρίου 2018, λόγω έναρξης λειτουργίας του Μητρώου Πολιτών του Υπουργείου Εσωτερικών

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  Από τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018 τίθεται σε παραγωγική λειτουργία, το νέο Πληροφοριακό Σύστημα Εθνικής εμβέλειας του Υπουργείου Εσωτερικών το Μητρώο Πολιτών, το οποίο θα διασυνδέσει όλες τις υπηρεσίες ληξιαρχείου και δημοτολογίου της Ελλάδας.

  Έτσι, όλες οι κατά τόπους υπηρεσίες Δημοτολογίου θα διακόψουν τις εργασίες ενημέρωσης των τοπικά εγκατεστημένων πληροφοριακών συστημάτων μέσω των οποίων ενημερώνεται το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Εθνικού Δημοτολογίου.

  Συνεπώς, ενημερώνουμε τους δημότες μας ότι το γραφείο δημοτικής κατάστασης θα παραμείνει κλειστό για το κοινό και δεν θα εκδίδονται πιστοποιητικά, από τις 15 έως τις 19 Ιανουαρίου 2018, λόγω εργασιών του Υπουργείου Εσωτερικών που αφορούν στη λειτουργία του Μητρώου Πολιτών (μετάπτωση στοιχείων).

  Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

 4. ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΛΥΨΗ 67 ΘΕΣΕΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ

  Αρχίζει αύριο, Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου η διαδικασία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων στο www.oaed.gr, για συμμετοχή στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας που αφορά 34 Δήμους, οι οποίοι είναι θύλακες υψηλής ανεργίας. Σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές από αύριο στις 10 το πρωί και μέχρι την Τετάρτη, 27 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι. Οι θέσεις προτίμησης για το Δήμο Χαλκηδόνος βρίσκονται στη συνημμένη εικόνα. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ, ηλικίας 18 ετών και άνω και να πληρούν τις εκ του νόμου προϋποθέσεις. Οι ωφελούμενοι κατατάσσονται στον Πίνακα Κατάταξης Ανέργων με βάση τα εξής εννέα αντικειμενικά κριτήρια μοριοδότησης: 1. Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου, με ανώτατο όριο τους 60 μήνες, το οποίο διπλασιάζεται για τους ανέργους αρχηγούς μονογονεϊκών οικογενειών. 2. Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων της πρώτης κατηγορίας της παραγράφου...
 5. Παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πληγέντες

  Ο Δήμος Χαλκηδόνος στο πλαίσιο της κοινωνικής αλληλεγγύης, αναλαμβάνει πρωτοβουλία και καλεί όλους τους δημότες,  συλλόγους, σχολεία και φορείς που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην προσπάθεια και να συνδράμουν στους πληγέντες της Νέας Περάμου και Μάνδρας Αττικής.

  Ο Δήμος Μάνδρας – Ειδυλλίας άνοιξε στο όνομά του τραπεζικό λογαριασμό Βοήθειας και Αλληλεγγύης προκειμένου να εξασφαλίσει πόρους για την αντιμετώπιση των τεράστιων άμεσων αναγκών και την παροχή βοήθειας προς τους πλημμυροπαθείς της θεομηνίας της 15ης Νοεμβρίου 2017.

  Η κάθε δυνατή συνδρομή είναι πολύτιμη!

   

  ΔΗΜΟΣ ΜΑΝΔΡΑΣ – ΕΙΔΥΛΛΙΑΣ

  ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ ΣΤΗ ΘΕΟΜΗΝΙΑ ΤΗΣ 15ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

  ΑΡ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ : 653 / 002392 – 28

  IBAN ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: GR 82 0110 6530 0000 6530 0239 228

  ΚΩΔΙΚΟΣ SWIFT ΤΡΑΠΕΖΑΣ – BIC: ETHNGRAA

   

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ

 6. Το Δήμο Χαλκηδόνος επισκέφθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος στις 27/10/2017

  Στις 27 Οκτωβρίου 2017, είχαμε την μεγάλη χαρά και τιμή να υποδεχτούμε στο Δήμο μας την Αυτού Εξοχότητα, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο, αποδεχόμενος την πρόσκληση του Δημάρχου Χαλκηδόνος κ. Τσουκνιδά. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ξεναγήθηκε στο Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων ΤΟΨΙΝ στη Γέφυρα, εκεί όπου έγιναν όλες οι διαπραγματεύσεις για την παράδοση της Θεσσαλονίκης στον ελληνικό στρατό στις 25/10/1912. Κατόπιν, ξεναγήθηκε από αρχαιολόγους της Εφορείας Αρχαιοτήτων στο Μακεδονικό Τάφο στον Άγιο Αθανάσιο, ένα μνημείο σπουδαίας ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς που δυστυχώς παραμένει αναξιοποίητο εξαιτίας τεχνικών εργασιών που εκκρεμούν για πολλά χρόνια. Στόχος της Διοίκησης με παρεμβάσεις του Δημάρχου κ. Τσουκνιδά είναι να δημιουργηθεί και να αναδειχθεί η ιστορική-πολιτιστική διαδρομή Πέλλα-Ίχνες-Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων-Μακεδονικός Τάφος Αγίου Αθανασίου-Θεσσαλονίκη, αποτελώντας έναν μοναδικό τουριστικό προορισμό. Αξίζει να σημειωθεί ότι, η στεφανιοδρομία που πραγματοποιήθηκε από δρομείς με σημείο εκκίνησης το ΤΟΨΙΝ προς το Ηρώο του Γ Σώματος Στρατού στη Θεσσαλονίκη, επισκέφθηκε, μετά από πρωτοβουλία του Δήμου μας, το ιστορικό και εμβληματικό σύμβολο του Πολεμικού...
 7. Συνεχίζονται οι προσπάθειες για ανάδειξη του Μακεδονικού Τάφου στον Άγιο Αθανάσιο του Δήμου Χαλκηδόνος

  Την υπ’αριθ.πρωτ.1170/18/ΛΠ επιστολή, σχετικά με την ανάδειξη του Μακεδονικού Τάφου Αγίου Αθανασίου, απέστειλε πρόσφατα στην Υπουργό Πολιτισμού κυρία Κονιόρδου ο Πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ κ.Κυρίζογλου.

  Στην επιστολή, η οποία συντάχθηκε κατόπιν εισηγήσεως του Δημάρχου Χαλκηδόνος κ.Τσουκνιδά στο Διοικητικό συμβούλιο της ΠΕΔΚΜ, καταδεικνύεται η ανάγκη συνέχισης και ολοκλήρωσης των εργασιών αποκατάστασης του Μνημείου, όπως αυτές έχουν σχεδιαστεί από την οικεία Αρχαιολογική Υπηρεσία καθιστώντας το πλήρως επισκέψιμο και ανοιχτό στο ευρύ κοινό.

  Η επιστολή αυτή εντάσσεται στις συνεχείς προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής για ανάδειξη του Αρχαιολογικού χώρου του Μακεδονικού Τάφου Αγίου Αθανασίου, οι οποίες θα κορυφωθούν με την επίσκεψη και ξενάγηση του Προέδρου της Δημοκρατίας στο χώρο, την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017.

  Παρακάτω επισυνάπτεται και η σχετική επιστολή.

 8. Ο Δήμος Χαλκηδόνος βραβεύτηκε για Καλές Πρακτικές με σκοπό τη βελτίωση της παροχής υπηρεσιών υγείας στους δημότες του

  Στις 5/10/2017, σε μια τελετή που πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα στο Αμφιθέατρο της Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων, ο νέος Αυτοδιοικητικός Θεσμός Best City Awards, επιβράβευσε Καλές Πρακτικές Δήμων και Περιφερειών της χώρας μας, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Ο Δήμος μας ήταν παρών, μετά από τη συγκριτική αξιολόγηση και βαθμολόγηση των κριτών του θεσμού, κατέχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο και λαμβάνοντας το πρώτο του βραβείο για την επένδυση στην υγεία και τις κοινωνικές δομές του χωρίς αποκλεισμούς. Πιο συγκεκριμένα, ως Καλή Πρακτική του Δήμου μας βραβεύτηκε η ιδέα για κινητή μονάδα υγείας (παροχή πρώτων βοηθειών σε έκτακτα περιστατικά πριν την διακομιδή σε πλησιέστερα Κέντρα Υγείας και Νοσοκομεία), καθώς επίσης ειδικού ιατρικού εξοπλισμού, μέτρων ενημέρωσης των πολιτών (εφημερεύοντα Νοσοκομεία της πόλης), αντιμετώπισης και πρόληψης κοινωνικά σημαντικών ασθενειών (καρδιαγγειακές παθήσεις, διαβήτης, καρκίνος του προστάτη/μαστού κ.λπ.) για ευπαθείς ομάδες του Δήμου μας σε περιοχές με περιορισμένη πρόσβαση, λειτουργώντας εξειδικευμένες ιατρικές δραστηριότητες. Η καινοτόμα αυτή ιδέα του Δήμου μας επισφραγίστηκε φέτος με την έγκριση του Ευρωπαϊκού Χρηματοδοτικού Διασυνοριακού Προγράμματος INTERREG ΕΛΛΑΔΑ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 2014-2020, προϋπολογισμού 145.000...

Powered by infoδημ developed by morphix
WCAG 2.0 (Level AA)