Δήμος Χαλκηδόνος


Κουφάλια

Η Δημοτική Κοινότητα Κουφαλίων είναι χτισμένη στην αρχαία πόλη Ίχναις και βρίσκεται στη βορειοδυτική πλευρά της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, όπου συνορεύει με τις Περιφερειακές Ενότητες Πέλλας και Κιλκίς 다운로드.
Αποτελεί την έδρα και το διοικητικό κέντρο του νέου Δήμου Χαλκηδόνος και σύμφωνα με την απογραφή του 2011 συγκεντρώνει 8.057 κατοίκους και πλήθος υπηρεσιών όπως Ειρηνοδικείο, Κέντρο Υγείας, Αστυνομικό τμήμα, καθώς και πληθώρα σχολείων όλων των βαθμίδων και τραπεζικών ιδρυμάτων 다운로드.
Ιστορικά, τα Κουφάλια την εποχή της Τουρκοκρατίας ήταν ένα μεικτό χωριό και διοικητικά ανήκε στο ναχιγιέ του Βαρδάρη arial unicode ms 폰트. Υπήρχαν δύο συνοικισμοί, τα Άνω και τα κάτω Κουφάλια, οι οποίοι συνοπτικά αναφέρονται ως Κουφάλια 다운로드. Στις αρχές του 20ού αιώνα, τα Κουφάλια έγιναν αποδέκτες μεγάλου αριθμού προσφύγων από το Καβακλή της Ανατολικής Ρωμυλίας 다운로드. Μετά τον Α’ Παγκόσμιο πόλεμο και την υπογραφή της Συνθήκης του Νεϊγύ, στις 27 Νοεμβρίου 1919, υπογράφηκε το Σύμφωνο περί αμοιβαίας μεταναστεύσεως μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας, με το οποίο ολοκληρώθηκε και τυπικά η μετανάστευση των ελληνικών πληθυσμών της Ανατολικής Ρωμυλίας 다운로드. Σήμερα οι απόγονοι των προσφύγων από την Ανατολική Ρωμυλία αποτελούν το 80% του πληθυσμού των Κουφαλίων 섀도우 파이트 다운로드. Το υπόλοιπο ποσοστό αποτελείται από γηγενείς Μακεδόνες, Πόντιους, Σαρακατσάνους, Θρακιώτες και πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία 다운로드.

Add a comment

You must be logged in to comment.