Δήμος Χαλκηδόνος


Χαλκηδόνα

Η Χαλκηδόνα αποτελούσε την έδρα του ομώνυμου Καποδιστριακού Δήμου, από τη συνένωση του οποίου με τους άλλους δύο Δήμους(Κουφαλίων και Αγίου Αθανασίου) προέκυψε ο νέος Δήμος Χαλκηδόνος, που πήρε το όνομά του απ’ αυτήν mssql 2017 express download.
Βρίσκεται πάνω στους οδικούς άξονες που συνδέουν τη Θες/νίκη με την Έδεσσα και την παλιά Ε.Ο 다운로드. Θες/νίκης-Βεροίας και σύμφωνα με την απογραφή του 2011 απαριθμεί 3.061 κατοίκους.
Ιστορικά η Χαλκηδόνα ως οικισμός υπάρχει απ’ την Ελληνιστική εποχή με την ονομασία Ίχνες(Ίχναι) 다운로드. Κατοικήσιμη ήταν η περιοχή και κατά τη βυζαντινή εποχή, από την οποία χρονολογείται το νεκροταφείο των Βογομίλων 다운로드. Επίσης στη Μεταβυζαντινή περίοδο χρονολογείται και ο Ιερός Ναός των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, ο οποίος θεωρείται διατηρητέο αρχαιολογικό μνημείο 다운로드. Κατά την περίοδο της Οθωμανικής κυριαρχίας, η Χαλκηδόνα ονομάστηκε Γιάλετζικ απ’ τους Τούρκους το 1430 μεταφράζοντας ή παραφράζοντας κάποιες απ’ τις παρακάτω πιθανές ονομασίες: Στενό Πέρασμα, Γυμνοχώρι ή Ανεμοδαρμένη 표적지 다운로드. Το 1926, με απόφαση της Ελληνικής κυβέρνησης, το χωριό μετονομάστηκε σε Νέα Χαλκηδόνα, διότι εγκαταστάθηκαν στην περιοχή προσφυγικές οικογένειες μετά την ανταλλαγή των πληθυσμών 다크에덴 제네시스 다운로드.
Σήμερα η Χαλκηδόνα αποτελεί ένα απ’ τα διοικητικά κέντρα του νέου Καλλικρατικού Δήμου και σ’ αυτήν λειτουργούν διάφορες υπηρεσίες και αρκετές δομές εκπαίδευσης όπως: Παιδικός σταθμός, Νηπιαγωγεία, Δημοτικό σχολείο, Γυμνάσιο και Λύκειο 부트캠프 제어판.

Add a comment

You must be logged in to comment.